Om Monica

”En början till alla bedrifter är en önskan.”

Napolion Hill

Vem är jag?

Jag heter Monica Söderström och är en erfaren fysioterapeut, leg. sjuksköterska och också utbildad Pilatesinstruktör i USA samt diplomerad kostrådgivare.  Jag har 35 års erfarenhet av hälso- och sjukvårdsarbete. På grund av pandemin driver jag största delen av min verksamhet online. Men jag har också en mottagning på Smögen som du kan besöka i vår/ sommar. Jag blandar min medicinska kompetens samtidigt som jag har en holistisk inställning till hälsa. Genom mitt arbete strävar jag efter att hjälpa mina patienter att hitta balans och förespråka välmåendets grunder för kropp, själ och sinne. Detta för att du ska må bra på lång sikt.

Människor som söker min hjälp har drabbats av olika skador, smärttillstånd, utmattnings- och stressymptom eller önskar återhämtning. Som fysioterapeut har jag specialiserat sig inom områden som beteendemedicin, idrottsskador, manuella terapier, massage, akupunktur, kinesiologi-tejpning och förenat Pilates i sitt arbete. För att fördjupa och utveckla mina färdigheter har jag valt att studera NLP, neurolingvistisk programmering, Mbraining och mbit coaching samt TRE (Tension, Trauma, Stress Realiasing Exercises). Dessa coaching- och stressregkleringstekniker är till hjälp både att förstå och kommunicera egna och andra människors reaktioner bättre. Därmed blir det lättare att bryta mönster på beteenden som du vill förändra, öka motivationen och förbättra fokus mot ett önskat mål. I ett försök att ytterligare optimera mitt arbete har jag utbildat mig till kostrådgivare, utifrån principen att bra mat är basen för ett friskare liv.

Som sjuksköterska har jag specialiserat inom barn- och ungdom, medicin/ kirurgi samt geriatrik (läran om åldrandets sjukdomar) och arbetar också vid sjukvårdsrådgivningen 1177 i Uppsala.

Rätt träning och hälsosamma tankar förebygger ohälsa samt underlättar rehabilitering efter skada och sjukdom.

halsotanken@gmail.com, +46 703 184 677

%d bloggare gillar detta: