Om näringsrika rörelser

– rörelser är till för varje människas kropp och själ. 

Bygg upp ett rörelse rikt liv!

Utöka din rörelseförmåga med hjälp av gemenskap och med hjälp av naturen.

”Näringsrika rörelser” är ett av mina huvudsakliga och grundläggande uppdrag.

Vi är många nu som inte kan utföra våra vanliga vanor vad det gäller rörelser och träning p.g.a. pandemin. Många av oss arbetar hemifrån och missar därmed den naturliga rörelse som vi får när vi tar oss till och från jobbet. Vi kanske inte heller har bästa tänkbara ergonomin hemma och är mycket mer ensamma. För dig som kan ta dig till jobbet, får träffa arbetskamrater, men ändå märker av stress i form av smärtor i kroppen med mera, kan ha nytta av rörelser som förlänger, stärker och lugnar kroppen.

Hur kan jag bidra med min kompetens till dig?

Verktyget är inledningsvis en virtuell gemenskap via zoom och detta kan vara en hjälp för dig att komma igång eller bibehålla en god form. 

Om du varit inaktiv en längre tid så är det första du behöver göra att flytta dina egna kroppsdelar mer. Att utföra rörelser mellan dina egna fötter och fingertoppar är inte kroppens fulla rörelsepotential. Det finns vissa rörelser som du bara kan få från vissa miljöer – vilket betyder både var du rör dig och vem du rör dig med. 

Jag kan hjälpa dig att komma igång med ett fullständigt rörelseprogram både som fysioterapeut genom rehabiliteringsprocessen men också via andra träningsformer som bygger upp kroppen inifrån och ut, såsom Pilates och Zen-Ga träning (se information om Pilates & Zen-Ga i inlägg på blogg).  

Vid närmare eftertanke är vårt leverne i samklang med naturen. Precis som ängsgräs, älgar, rävar, vargar, fåglar och möss håller varandra i schack. Din rörelse håller någon annan i rörelse eller hindrar dem från att röra sig. Din rörelse dikterar hur mycket du konsumerar. Din rörelse är en del av ett ekologiskt system. Och om du har svårt att röra dig. Ta hjälp och kom igång.

Om du vill ses vi online via zoom.

Du behöver inte gå någonstans. Du slipper ta risker. Du får hjälpen och /eller träningen direkt hemma. 

Move on line!

# Pilates, # Fysioterapi #Zen-Ga # Nutrition #Rörelser

Publicerad av Hälsotanken M&M AB

Rätt träning, bra mat och hälsosamma tankar förebygger ohälsa samt underlättar rehabilitering efter skada och sjukdom. Jag är utbildad och legitimerad fysioterapeut (Uppsala Universitet, Sverige), certifierad pilatesinstruktör (Boston, USA) och kostrådgivare (Umeå, Sverige) samt har ytterligare kompetenser inom såväl sjukvård som friskvård. Jag har 35 år yrkeserfarenhet inom hälso- och sjukvårdsarbete. I min nuvarande arbetssituation arbetar jag dels via mitt företag Hälsotanken med både preventiva och förebyggande åtgärder kring hälsa och sjukdom samt med rehabilitering, olika former av träning samt kostrådgivning online, både på individuell basis och i grupp. Under nuvarande pandemi känner jag stor tillfredsställelse att också kunna bidra med min kompetens och arbetsinsatser som sjuksköterska vid sjukvårdsrådgivningen i Uppsala. För mer information besök: www.halso-tanken.se eller kontakta mig på: halsotanken@gmail.com Betalning sker via kort, Klarna eller faktura. Monica Söderström driver företaget Hälsotanken M&M AB. Monica är legitimerad fysioterapeut, pilatesinstruktör kostrådgivare samt har ytterligare kompetenser inom såväl sjukvård som friskvård. Behandling och träning erbjuds nu är online och både på individuell basis och i grupp. För mer information: halsotanken@gmail.com, + 46 703 184 677 Betalning sker via Klarna eller faktura. Funktion med rörelser och nutrition!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: