Vem är jag?

Jag heter Monica Söderström och är till yrket utbildad och leg. fysioterapeut, leg. sjuksköterska och också utbildad Pilatesinstruktör i USA samt diplomerad kostrådgivare. Jag har 35 års erfarenhet av hälso- och sjukvårdsarbete. På grund av pandemin driver jag största delen av min verksamhet online. Jag har också en mottagning på Smögen som du kan besöka i vår/ sommar.

I mitt arbete blandar jag min medicinska kompetens samtidigt som jag har en holistisk inställning till hälsa. Jag strävar efter att hjälpa mina patienter att hitta balans och förespråka välmåendets grunder för kropp, själ och sinne. Detta för att du ska må bra på lång sikt.

Jag är också mamma till en numera ung vuxen ”pojke/ man”, Markus, som är engagerad i miljöfrågor och har utbildat sig till miljöingenjör i USA. Han bor och verkar numer i Kanada. Min man Martin arbetar som läkare och är professor i geriatrik. Vi är alla tre starkt motiverade och intresserade av att både bibehålla- och förbättra vår fysik och leva ett så ”friskt liv ”som möjligt.

Vi har lärt oss att hälsan inte är självklar och att vi också måste anstränga oss för att kunna bibehålla vårt välmående. Det är också en fördel att i våra yrkesval ”att försöka leva som vi lär”, vad det gäller god kosthållning som också bör kombineras med fysisk aktivitet. Dessutom visar en hel del forskning på att motion gör det lättare att t.ex. bibehålla sin vikt på lång sikt. Vårt dagliga fysiskt aktiva liv hjälper oss att hålla uppe motivation. Vi rör på oss oftast utomhus (promenader, utomhusgym, cykling, skidåkning med mera). Det ska vara enkelt och roligt. Näringsrik mat är god och minskar dessutom sötsuget. Faktum är att vi får samma belöning i hjärnan av att vara fysiskt aktiva som av att äta sötsaker.

Slutsats. Kost och träning borde gå hand i hand.

Publicerad av Hälsotanken M&M AB

Rätt träning, bra mat och hälsosamma tankar förebygger ohälsa samt underlättar rehabilitering efter skada och sjukdom. Jag är utbildad och legitimerad fysioterapeut (Uppsala Universitet, Sverige), certifierad pilatesinstruktör (Boston, USA) och kostrådgivare (Umeå, Sverige) samt har ytterligare kompetenser inom såväl sjukvård som friskvård. Jag har 35 år yrkeserfarenhet inom hälso- och sjukvårdsarbete. I min nuvarande arbetssituation arbetar jag dels via mitt företag Hälsotanken med både preventiva och förebyggande åtgärder kring hälsa och sjukdom samt med rehabilitering, olika former av träning samt kostrådgivning online, både på individuell basis och i grupp. Under nuvarande pandemi känner jag stor tillfredsställelse att också kunna bidra med min kompetens och arbetsinsatser som sjuksköterska vid sjukvårdsrådgivningen i Uppsala. För mer information besök: www.halso-tanken.se eller kontakta mig på: halsotanken@gmail.com Betalning sker via kort, Klarna eller faktura. Monica Söderström driver företaget Hälsotanken M&M AB. Monica är legitimerad fysioterapeut, pilatesinstruktör kostrådgivare samt har ytterligare kompetenser inom såväl sjukvård som friskvård. Behandling och träning erbjuds nu är online och både på individuell basis och i grupp. För mer information: halsotanken@gmail.com, + 46 703 184 677 Betalning sker via Klarna eller faktura. Funktion med rörelser och nutrition!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: